OBVEZNOST-RAVNANJE Z ODPADKI

Moderator: GORO

Narobe Lado
Kraj: A-CLASS d.o.o. Vrečarjeva 33 , 1291 Škofljica Tel.:01/3667-315 , 01/3663-889 Mob:041 533 304

OBVEZNOST-RAVNANJE Z ODPADKI

Odgovor Napisal/-a Narobe Lado »

Pozdravljeni,
Kot vemo je v veljavo stopil zakon o ravnanju z odpadno embalažo in to zadeva tudi nas, ki občasno pridobivamo material iz tujine za opravljanje naše dejavnosti saj veste kašen paket od ASWO pa od Kitajcev. Ker sem se kar namučil in vmes tudi podpisal pogodbo in jo kasneje storniral, ker ni bila ustrezna pa bil na vezi z Romanom, ki je tudi klicaril od ministrstva do OZS pa mu nihče ni znal razložiti kako je sedaj s tem, sem sedaj končno prišel do pravih podatkov. Pa, da se ne boste tudi vi mučili sem se odločil, da tole napišem.
Vsi, ki opravljamo servisno dejavnost občasno dobimo iz tujine kakšen paket z materialom, ki ga uporabimo-vgradimo v TV ali kakšno drugo napravo. Potem to embalažo enostavno odvržemo v zabojnik, ki ga imamo doma za gospodinjske potrebe. Taki smo razvrščeni v skupino, ki pridobiva blago za lastno uporabo, in je potreben podpis pogodbe z podjetjem, ki je registrirano za opravljanje dejavnosti ravnanja z odpadki (jaz sem podpisal pogodbo z DINOS d.o.o.). Podpiše se pogodbo za lastno uporabo, enkrat na leto se sporoči količino odpadkov, ki smo jih odvrgli med gospodinjske odpadke, to količino pa mora nato to podjetje prevzeti od podjetja, ki vam odvaža gospodinjske smeti. Cena na Dinosu je 50eur +DDV na leto. Drugje trenutno lahko podpišete samo pavšalne pogodbe za nekaj več kot 100eur na leto + DDV.

To je to
Lp Lado
Uporabniški avatar
GORO
Kraj: Gorosan Elektronika ,Goropečnik Roman s.p.Savska c. 40a Domžale,01/7211007(9-12,16-19),031/631715
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GORO »

Hvala Lado, da si se potrudil za vse nas!

Te informacije bi morali pridobiti že mi v UO . Sam sem poskušal vendar nisem dobil pravih informacij oziroma so bile zavajajoče.

Prilepi pogodbo, ko jo dobiš, da bo še komu koristital.

Lep pozdrav.

Roman
Uporabniški avatar
GORO
Kraj: Gorosan Elektronika ,Goropečnik Roman s.p.Savska c. 40a Domžale,01/7211007(9-12,16-19),031/631715
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GORO »

Zadnje informacije.

Pokličite gospo Brigito v Dinos tel. 030479868. Pripravila vam bo pogodbo za embalažo.

Potem se lahko izpišete iz ARSO poročanja. Od takrat naprej ko imate pogodbo poročate vse Dinosu. Npr. 9kg kartona in 1kg plastike. 50 Eur+ddv na leto je strošek.

Lp

Goro
Odgovori