Elba- Beko

Moderator: GORO

Odgovori
Gost

Elba- Beko

Odgovor Napisal/-a Gost »

Na šasiji piše Beko U99.190-01. Tv je prišel z svetlo sliko in povratnimi žarki v sliki. Zamenjal sem kond. UG2 22nano/2kV in na novo nastavil svetlobo. Vendar se je čez pol ure ponovilo- spet svetla slika z slabim kontrastom in povratne črte :?: :?: :?: Moral sem spet zmanjšati UG2.
Zanima me predvsem če povratne črte povzroča samo povečana UG2.

Še nekaj, ob vrtenju fokusa se spreminja tudi svetloba in nijansa barve.
Močno sumim da prekinja trimer UG2, vendar nisem siguren?
Uporabniški avatar
RAJNAR
Kraj: RAJNAR MATJAŽ S.P. PODMILŠČAKOVA 34 1000 LJUBLJANA TEL., FAX: 01 534 47 40, GSM: 031 621 257

Odgovor Napisal/-a RAJNAR »

mislim da lahko flegma zamenjaš vn trafo

lp
Rajnar
Gost

Brez problema zamenjaj VN trafo!!

Popravek: ni trafo!! Sem imel že tako napako upor: 220ohm za g1
Zadnjič spremenil Gost, dne Če Okt 27, 2011 10:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Tudi sam sem verjel da je napaka v trafoju, pa ni. G1 je bil v zraku. Prekinjen je bil 220R upor na G1- bil je tudi mehansko poškodovan.

Za drugič: če vrtenje fokusa spreminja tudi svetlobo in celo nianso barve, najprej preverite G1.
Gost

Po dolgem času spet enaka napaka. Uporček 220R ki je vezani direktno na G1 na ekranu. Šasija Beko 14.1. Zapravil sem ca uro in pol časa...
Uporabniški avatar
Jordan Čebron
Kraj: Jordan Čebron S.P. RTV servis popravila na domu - Cankarjeva 11 NOVA GORICA GSM 041 390 887

Odgovor Napisal/-a Jordan Čebron »

lipa napisal/-a:Po dolgem času spet enaka napaka. Uporček 220R ki je vezani direktno na G1 na ekranu. Šasija Beko 14.1. Zapravil sem ca uro in pol časa...
Preveč :D :shock: :lol:
CARPE DIEM,
  QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO.
  (Izkoristi dan, ne zanašaj se na jutrišnjega)
  Kvint Horacij Flak
  Pozdrav Jordan

Odgovori