Servisiranje v času korona-prepovedi

Moderator: GORO

Uporabniški avatar
Jordan Čebron
Kraj: Jordan Čebron S.P. RTV servis popravila na domu - Cankarjeva 11 NOVA GORICA GSM 041 390 887

Servisiranje v času korona-prepovedi

Odgovor Napisal/-a Jordan Čebron »

Vprašenje za Romana,ki je glede zakonodaje zelo dobro poučen:
Kakšne so direktive in način izvrševanja servisnih storitev v tem obdobju,če vzamemo v zakup,da so sredstva informiranja (TV,radio,internet)nujno sredstvo za pridobivanje informacij v tem obdobju in nenazadnje,servisiranje gospodinskih aparatov (bojlerrji,pralni stroji,hladilniki itd) saj so nujno potrebni za vzdrževanje dnevne higiene.
Nekaj okoli tega sem sicer zasledil za avtomehanike,gumarje,taksiste itd
CARPE DIEM,
  QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO.
  (Izkoristi dan, ne zanašaj se na jutrišnjega)
  Kvint Horacij Flak
  Pozdrav Jordan

Uporabniški avatar
GORO
Kraj: Gorosan Elektronika ,Goropečnik Roman s.p.Savska c. 40a Domžale,01/7211007(9-12,16-19),031/631715
Kontakt:

Re: Servisiranje v času korona-prepovedi

Odgovor Napisal/-a GORO »

Jordan Čebron napisal/-a:Vprašenje za Romana,ki je glede zakonodaje zelo dobro poučen:
Kakšne so direktive in način izvrševanja servisnih storitev v tem obdobju,če vzamemo v zakup,da so sredstva informiranja (TV,radio,internet)nujno sredstvo za pridobivanje informacij v tem obdobju in nenazadnje,servisiranje gospodinskih aparatov (bojlerrji,pralni stroji,hladilniki itd) saj so nujno potrebni za vzdrževanje dnevne higiene.
Nekaj okoli tega sem sicer zasledil za avtomehanike,gumarje,taksiste itd
Spoštovani,

s strani OZS naša sekcija ni bila obveščena o kakršnih koli postopkih. Prejšnji teden sem govoril z našo sekretarko Valentino in mi je dejala, da naj člani spremljamo stanje na portalu OZS. Jo pokličem te dni in jo konkretno povprašam o tem kar si izpostavil. Vsekakor je to kar si napisal res. Mnogi se ne zavedajo razsežnosti in posledic nepremišljenih dejanj.

Moje osebno mnenje na nastalo situacijo je zelo kritično do vseh postopkov, ki so nam bili predočeni in vsiljeni. Razočarali so me vsi odgovorni na položajih, ki so odgovorni za našo varnost in zdravje. Nenazadnje imajo vse države varnostne obveščevalne službe, ki so v tem primeru (zahrbtne invazije-beri sovražnika nevidnega prostemu očesu) povsem odpovedali. Le ti ljudje na položajih ne vedo kaj pomeni odgovornost za zdravje in življenje ljudi.
Vsak voznik, ki vozi vsaj eno osebo poleg sebe seveda ima odgovornost prepeljati sopotnika iz točke A do točke B, brez da bi ogrozil njegovo življenje in ogrožal druge udeležence v prometu. Vse to tudi piše v zavarovalni polici. Torej pričakovati je bilo, da smo ljudje v varnih rokah, zaupani v varstvo ljudem, ki so za te njihove službe na položajih dobro plačani iz državnih proračunov. Po večini ti ljudje niso reveži, ki se prebijajo iz meseca v mesec marveč dobro situirani ljudje, katero premoženje po vsej verjetnosti močno presega premoženje povprečnega državljana. Ne vem čemu nihče ni jemal resno nekaterih posameznikov iz zdravstvenih in znanstvenih krogov, ki so opozarjali, da je zadeva resna.
Dejstvo je, da bi morali že pred novoletnimi prazniki poostriti varnostne ukrepe in vsem uslužbencem na javnih mestih zagotoviti zaščitno opremo. Slednje se sploh pričakovalo za zdravstveno osebje. Prepričan sem, da bi ne nastal tak pogrom, kot nastaja sedaj. Kdo bo vrnil vsa ta življenja in izposojena sredstva? Mogoče tisti, ki so ves ta kaos povzročili z nepravočasnimi ukrepi. V tem trenutku se vidi kako ranljivi smo ljudje v primeru podtalne invazije(beri očem nevidnega sovražnika). Danes smo, jutri nas ni. Kdo se bo na ta račun obogatil ni potrebno pisati. Množice, ki ostajajo doma pred TV prav gotovo ne. Dejstvo je, da bodo tisti, ki so že do sedaj živeli iz meseca v mesec propadli. Znašli se bodo le redki posamezniki, ki so že po naravi odzivni in se hitro prilagodijo razmeram ter obrnejo v pravo smer (z vetrom). Bojim se, da se tudi srednji družbeni sloj ne bo izognil dolgotrajnim posledicam. Pravzaprav ne želim omenjati tistih premožnih ljudi, ki jim je ustvarjanje kapitala na ne human način že sedaj bilo vsakdanje opravilo in jim je kar malo mar za sočloveka.
Sedaj bomo vsi kar naenkrat enakopravni in bomo dobili pomoč države v pavšalnem znesku. Kako je to mogoče? Nekdo, ki ima vrednost premoženja v premičninah in nepremičninah 10 kratnik drugega. Ob sofinanciranju bi morali uporabiti obratno sorazmerje. V kolikor bi bili zakoni in norme pisane napisani za vse družbene sloje zagotovo tudi kriminala in sovraštva na tem planetu ne bi bilo prav veliko. Koliko je vredno človeško življenje, posameznika pa bi lahko razpravljali še dolgo v noč. Einsteinova teorija ima tudi tu prste vmes.

Ostanite zdravi saj boste le tako lažje prebrodili težke čase, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti.

Lep dan,
Roman
Uporabniški avatar
GORO
Kraj: Gorosan Elektronika ,Goropečnik Roman s.p.Savska c. 40a Domžale,01/7211007(9-12,16-19),031/631715
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GORO »

Pozdravljeni,

s strani naših predstavnikov na OZS sem dobil sledeče informacije:

V zvezi s postopki in omejitvami zaradi virusa je podjetje dolžno napisati izjavo za vse svoje zaposlene, ki se zaradi narave dela gibljejo tudi v drugih občinah in se vozijo na delovno mesto ter nazaj domov. Ob tem morajo upoštevati tudi stroge predpise za zajezitev širjenja virusa.

Nekaj info in vzorcev je na tem linku OZS:

https://www.ozs.si/koronavirus-info/vzorci-pogodb

Vsi samozaposleni, ki opravljate dejavnst tudi v drugih občiah, morate napisati obrazložitev. Priporočam, da imate s seboj tudi delovni nalog in kopijo pogodbe o servisiranju.

Lep pozdrav

Goro
Odgovori